• OZNAM

          • Vážení rodičia, milé deti .

            ZUŠ Ladislava Mednyánszkeho pre vás otvorí svoje umelecké brány 2.9.2024 pondelok.

            Od 10:00 hod. vám budú k dispozícii triedni učitelia všetkých odborov vo svojich triedach.

            Novoprijatí žiaci sa informáciu o svojom učiteľovi a triede, ktorú budú navštevovať, dozvedia na nástenke vo vstupnej chodbe hlavnej budovy ZUŠ.

            Tešíme sa na vás  

          • Absolventské vyradenie

          • „Sú maliari ,ktorí robia zo slnka žltú škvrnu, ale sú iní, ktorí vďaka svojmu umeniu a múdrosti
            robia zo žltej farby slnko.“
            (Pablo Picasso).

            V utorok 18.júna 2024 sa v kinosále Spišská Belá uskutočnilo slávnostné vyradenie
            absolventov hudobného a výtvarného odboru ZUŠ Ladislava Medyánszkeho. Žiaci si
            pripravili skladby rôznych období a žánrov pre klavír, husle, zobcové flauty, akordeóny
            a komorné trio pre akordeóny. Žiaci svojim vystúpením predviedli svoje skladby s radosťou
            a nadšením. Všetci sme vo veľkej eufórií a spletí plynúcich pocitov počúvali škálu rôznych
            melódií a veru, bolo čo počúvať. Pre nás, učiteľov, je to veľké zadosťučinenie vidieť ako
            z malých žiačikov vyrastú žiaci, ktorí sú schopní presadiť sa v umeleckej sfére.

            Absolventi výtvarného odboru prezentovali svoje práce vernisážou výstavy v svadobnej sieni
            mestského úradu. Pri pohľade na ich umelecké diela by ste možno nerozoznali na prvý
            pohľad, či ide o renomovaného umelca, alebo absolventa výtvarného odboru. Slávnosť našich
            absolventov bola príjemným ukončením umeleckej cesty na našej škole.

            Veríme, že sa absolventom štúdium na našej škole páčilo a srdečne im blahoželáme
            k úspešnému ukončeniu ZUŠ a prajeme im veľa úspechov v ďalšej etape svojho života.

          • Klavírna prehliadka medzi elokovanými pracoviskami

          • Dňa 20.6.2024 sa v priestoroch ZUŠ L.Mednyánszkeho konala Klavírna prehliadka pre školy, ktoré boli našimi elokovanými pracoviskami dlhé roka.  Okrem našej školy sa tejto súťaže zúčastnili aj Základné umelecké školy z Lendaku a Spišskej Starej Vsi. Súťažilo medzi sebou až 21 žiakov v piatich kategóriách. Žiaci boli ocenení v zlatom, striebornom a bronzovom pásme a odniesli si domov aj milé ceny. Laureátkou súťaže bola žiačka našej školy, Martinka Štupáková, z triedy p.uč.Nestorovičovej, ktorá predviedla obdivuhodný výkon a zožala obrovský potlesk. V "klavírnych tónoch" sme spolu zažili krásne popoludnie, plné nezabudnuteľných zážitkov. Veríme, že sa nám podarí túto, už tradíciu, usporiadať aj ďalší školský rok. Prajeme všetkým žiakom príjemný oddych počas nadchádzajúcich prázdnin. 

          • Mrázik bez mrazu

          • Základná umelecká škola Ladislava Mednyánszkeho po roku opäť privítala široké publikum v kinosále mesta. Tentoraz na dosky,  ktoré znamenajú svet, vystúpil v muzikálovom prevedení Mrázik. Diváci mohli na scéne sledovať celú plejádu známych postáv – Nastenku,   Marfušu, Ivana,  macochu, babu Jagu, starčeka, ale aj kvety a zvieratká, ako to už v rozprávkach býva zvykom. Príbeh muzikálu na javisku odtancovali a odspievali samotní žiaci, ktorí odprezentovali všetky odbory školy – hudobný, tanečný, literárno-dramatický či výtvarný.

            Žiaci hudobného odboru pestrým výberom hudobných nástrojov v orchestri robili garde mladým divadelníkom na scéne. Diváci v priebehu predstavenia hľadeli na rôzne charaktery postáv – od láskavej a milej Nastenky, cez pyšnú Marfušu a  nespravodlivú macochu, až po Ivana, ktorého charakter prechádza v deji pozitívnou zmenou. Výkony divadelníkov po hudobnej, speváckej i hereckej stránke mali veľmi kladnú odozvu zo strany nadšených divákov. Predstavenie bolo od 3. do 5. júna odohraté niekoľkokrát (pre verejnosť aj pre základné školy v meste), dokonca na javisku vznikali humorné situácie, ktoré nenechali divákovo oko suché a taktiež situácie, kde bolo potrebné improvizovať.

            Muzikál Mrázik mal priniesť ideu spolupráce v skupine, myšlienky sústredenia, porozumenia, práce na sebe samom a ideu toho, že výsledok spoločnej tvorby sa odrazí kladnou spätnou väzbou tých, ktorí plnia hľadisko a v závere účinkujúcich odmenia potleskom.

            Súhru všetkých zložiek dramatického umenia – herectva, spevu, tanca, hry na hudobných nástrojoch – sledovali diváci so zaujatím a už teraz sa tešíme, že žiaci  našej základnej umeleckej školy pod vedením zanietených pedagógov naštudujú a odpremiérujú aj v ďalšom školskom roku zaujímavé dielko.

        • Nadpis

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.