• Vydarený pokoronový návrat koncertov v meste

          • Po dvoch nekonečných rokoch ticha mali žiaci základnej umeleckej školy nášho mesta možnosť vystúpiť na verejnosti pred publikom.

            Preplnená kinosála mesta Spišská Belá svedčila o tom, že ľuďom už veľmi chýbala kultúra.  V stredu večer 22. marca sa pred divákmi rozozvučali tóny fláut, gitary, huslí, akordeónu a klavíra, to všetko  za moderátorského sprievodu žiačok literárno – dramatického odboru. V ich podaní nechýbalo ani umelecké slovo v rámci prednesu poézie a prózy. V programe našli miesto aj sólové vystúpenia žiakov speváckeho oddelenia a tanečné kreácie v podaní šikovných tanečníkov. Ľudia nešetrili potleskom ani pri vystúpení gitarového zoskupenia a dievčenského komorného zboru, ktorý dal celému koncertu umeleckú bodku.

            Atmosféra v zákulisí sa niesla v duchu viet: ,,Ja mám trému, ja sa bojím…“, ale napriek tomu svoje výkony mladí umelci zvládli bravúrne a s profesionálnym výrazom.  Vystúpiť po dvoch rokoch na javisku, pred preplnenou sálou, robí často problém aj nám – dospelým; preto ďakujem všetkým deťom, ktoré prišli, nevzdali to ani počas dištančného štúdia a napriek veľkej tréme a strachu svojimi výkonmi potešili naše srdcia.

            Doba, v ktorej žijeme, je náročná. Preto sme vďační, že sme aj týmto programom mohli prispieť k  oživeniu umeleckého života v našom meste a na chvíľu sme mohli divákov preniesť do sveta umenia. Keďže si uvedomujeme, že náš život je, v porovnaní s momentálnym  životom ľudí na Ukrajine, bohatý, rozhodli sme sa peniaze z dobrovoľného vstupného venovať organizácii Liptov pre Ukrajinu. Zástupca organizácie Bohuš Bohunický v závere koncertu publiku ozrejmil využitie prostriedkov, ktoré mu po koncerte osobne odovzdala  riaditeľka ZUŠ Mgr. Zuzana Kosturko, Dis. art. Poďakoval  sa za finančný dar a poukázal na skutočnosť, že sa môžeme naozaj tešiť,  že chodíme do kina na predstavenia a nevyužívame ho ako skrýšu, zo strachu o svoj život.

            Chceme  sa poďakovať všetkým štedrým ľuďom, ktorí prispeli na účel podpory humanitného konvoja smerujúceho na Ukrajinu. Suma z dobrovoľného vstupného činila 351,20 €. Všetkým  darcom veľmi pekne ďakujeme a tešíme sa na spoločné prezenčné stretnutia.

            Text a foto:  Mgr. Zuzana Kosturko, Dis. art. – riaditeľka ZUŠ Ladislava  Mednyánszkeho

          • OZNAM

          • Riaditeľstvo ZUŠ Ladislava Mednyánszkeho oznamuje, že z organizačných dôvodov na deň 28.3.2022 - pondelok - udeľuje

            RIADITEĽSKÉ VOĽNO

            žiakom vo všetkých odboroch.

            Ďakujeme.

          • Jarný koncert

          • Vážení priaznivci umenia !

            Je nám cťou, že Vás po dvojročnej prestávke môžme pozvať na prezenčný koncert VÍTANIE JARI, ktorý sa uskutoční dňa 23.3.2022 o 17.00 hod. v kinosále mesta Spišská Belá. Žiaci si pre Vás pripravili bohatý hudobný, tanečný a literárno - dramatický program. Vystúpia sólové, ale aj komorné zoskupenia. Verím, že si každý z Vás nájde 60 minút svojho vzácneho času a príde podporiť deti, ktoré pandémia zavrela za počítače a znovu sa pokúsia vystúpiť naživo. Váš potlesk teraz veľmi potrebujú. 

            Tešíme sa na stretnutie a prajeme príjemné pokojné dni. 

            P.S.: Respirátor je stále povinnou výbavou hromadných podujatí. 

            Za kolektív ZUŠ

          • Oznam

          • Vedenie ZUŠ LADISLAVA MEDNYÁNSZKEHO oznamuje že od dnešného dňa 2.3.2022 prechádza výučba skupinových predmetov do režimu

            PREZENČNÉHO VYUČOVANIA podľa ROZVRHOV HODÍN. Nakoľko je ale v platných predpisoch požiadavka minimalizovať premiešavanie žiakov, prosíme o dodržiavanie pokynov triednych učiteľov ohľadne rozostupov sedenia v triedach.

             Opatrenia: - naďalej potrebné predkladať Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti - R - O - R

            Ďakujeme a tešíme sa na spoločné hodiny.