• Budúci konzervatoristi?

          • Aj v tomto školskom roku naši žiaci okúsili aké je to byť na chvíľu stredoškolákom. Na pôde Konzervatória Jozefa Adamoviča v Košiciach sa v rámci Dňa otvorených dverí oboznámili s výučbou hudobného, tanečného a
            literárno - dramatického odboru, či sólového spevu. Nechýbala im odvaha, s ktorou sa aj sami ukázali pod svetlami reflektorov. 

            Každý odbor prináša iné metódy a postupy vo výučbe, no v konečnom dôsledku ide vždy o plnohodnotné dielo, do ktorého vkladajú učitelia spolu so žiakmi fantáziu a kúsok seba samého pred očami nedočkavých divákov. Dalo by sa povedať, že umenie má vo všetkých odboroch spoločnú myšlienku. Z malého zrniečka vždy vyrastie rastlina rôznej veľkosti, rôznej farby, vône..... a umelec tieto kvety odovzdáva publiku, ktoré si následne z tých farieb a vôní môže vyberať. 

            Návšteva konzervatória dala našim žiakom nie len zážitok, ale aj zopár užitočných rád, ktoré budú môcť využiť aj pri talentových prijímacích skúškach.

             

                                                                                                                                           Martina Sokolová, DiS.art

             

          • Čert, Vodník, čarodejnica..

          • Takéto, ale aj iné postavy opäť vdýchli život doskám, ktoré znamenajú svet, počas včerajšieho večera s rozprávkou "Princezna ze mlejna". Výkony hercov/spevákov, ale aj ich gardistov, hudobníkov, ktorí boli počas celého deja prítomní, si na konci predstavenia vychutnali obrovský potlesk zo zaplnených sedadiel kinosály. Kladné reakcie divákov, smiech a niekoľko násobný potlesk dostali žiaci  Základnej umeleckej školy Ladislava Mednyánszkeho, ako odmenu za ich výslednú prácu, odvahu, snahu a chuť tvoriť.

            Pred samotnou rozprávkou sa miestnosťou kinosály ozývali známe skladby v podaní  gitarového zoskupenia a spevu žiačky Alžbetky Germanovej.

            Možno povedať, že sa žiakom podarilo kultúrne spestriť a obohatiť večer, na ktorý sa bude ešte dlho spomínať s úsmevom. 

            Veríme, že vás so žiakmi Základnej umeleckej  školy Ladislava Mednyánszkeho prekvapíme aj nabudúce, v spojení všetkých našich odborov a umelecky rozsvietime priestory svojou prítomnosťou. Tešíme sa na ďalšie stretnutia a vašu prítomnosť na nich. 

             

             

             

            Martina Sokolová, učiteľka ZUŠ L.Mednyánszkeho