• OZNAM

          • Riaditeľstvo ZUŠ Ladislava Mednyánszkeho oznamuje, že rozhodnutia o prijatí do ZUŠ na školský 2022/2023 rok si môžte vyzdvihnuť v riaditeľni na Zimnej ulici 12.

          • Úspech spišskobelianskych detí na celoslovenskej súťaži Dúha

          • V Starej Ľubovni bol v piatok 6. mája 2022 vyhodnotený 26. ročník celoslovenskej výtvarneja literárnej súťaže Dúha.Keď autori pred rokom vymýšľali témy súťaže, určite ani netušili, aké  aktuálne budú, akopresne odzrkadlia problémy súčasnej doby.Téma Nohy mám na zemi a dlaňami sa dotýkam oblohy (strom) zahŕňala prírodnútematiku, od znečisťovania životného prostredia až po klimatické zmeny. Druhá téma  Obzrisa dozadu (príbehy zo života našich predkov) ponúkala pohľad na naše dejiny, na to, akokedysi žili naši starí rodičia.Rozhodovať o tom, ktorá kresba či maľba je lepšia, zaujímavejšia či tvorivejšia je určiteveľmi ťažké. Preto nás veľmi teší, že z celkového počtu 495 výtvarných prác z celéhoSlovenska bolo ocenených 8 žiakov našej ZUŠ. Získali sme tri prvé miesta, jedno druhé ajedno tretie miesto, jedno čestné uznanie dve mimoriadne ceny.Organizátori súťaže pripravili po dvojročnej prestávke skutočne krásny program, v ktoromzahrali a zaspievali žiaci zo ZUŠ Jána Melkoviča. Obradná sieň MsÚ v Starej Ľubovni bolazaplnená do posledného miesta šťastnými deťmi, hrdými rodičmi a učiteľmi, na ktorýchčakala v poobedňajších hodinách vernisáž ocenených výtvarných prác.

            Výstava bude sprístupnená verejnosti v Galérii Provinčný dom v Starej Ľubovni do 31.5.2022.Blahoželáme oceneným žiakom: Kataríne Šoltýsovej, Teodorovi Gallíkovi, Ele Klimekovej,Klaudii Steigaufovej, Adamovi Ulbrichovi, Dominikovi Peštovi, Simone Fiamčíkoveja Natálli Pitoňákovej a prajeme všetkým žiakom našej ZUŠ veľa radosti z výtvarnej tvorby.

          • Deň otvorených dverí v ZUŠ

          • V dňoch 30.5.2022 a 31.5.2022 sa dvere Základnej umeleckej školy Ladislava Mednyánszkeho otvorili pre škôlkarov. Vyše 100 detí predškolského veku Materskej školy v Spišskej Belej a Materskej školy v Krížovej Vsi tak na vlastné oči a uši  zažili, ako to vyzerá v umeleckej škole.

            Ochotní učitelia hudobného, tanečného, výtvarného a literárno – dramatického odboru ukázali deťom rodinu hudobných nástrojov a žánrov výtvarného umenia. Čarovná víla Eleonóra deti previedla hrami a pohybovými aktivitami, ktoré sú bežnou súčasťou rozcvičiek tanečného odboru a výchovno – vzdelávacieho procesu v našej škole.

            Ďakujeme potenciálnym malým umelcom a ich pani učiteľkám za príjemnú návštevu a tiež za skvelú bodku dňa otvorenych dverí, ktorou bol spev hymny v podaní detí z  materskej školy.