• Pokračujeme v dištančnom vyučovaní

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            na základe Rozhodnutia MŠVVaŠ SR č. 2021/9418:1-A1810  zo dňa 05.01.2021 bude od 11.1.2021 vyučovanie v ZUŠ aj naďalej prebiehať dištančnou formou vo všetkých odboroch. Online vyučovanie bude zabezpečené podľa rozvrhu dohodnutého s triednym učiteľom. Podľa aktuálnych informácií sa prezenčné vyučovanie v ZUŠ obnoví najskôr po ukončení lockdownu, t.j. 25.1.2021, všetko však záleží od vývoja situácie.

            Prajeme Vám v novom roku veľa zdravia a pevne veríme, že táto situácia našich žiakov neodradí od umeleckého vzdelávania a rozvíjania ich nadania.

            Riaditeľstvo ZUŠ

             

          • VIANOČNÝ POZDRAV 2020

          • Pomaly sa blíži záver kalendárneho roka a to je čas kedy väčšina z nás rekapituluje, spomína a hodnotí .... Rok 2020 bol iný ako predošlé roky.  Bol zvláštny a veľmi náročný pre nás všetkých. Ale zvládli sme to aj vďaka usilovným žiakom, trpezlivým rodičom a odhodlaným pedagógom. Všetci veríme, že nasledujúci rok prinesie viac radosti, zdravia, pokoja a hlavne osobných stretnutí.

            Ďakujeme našim žiakom, rodičom a priaznivcom za podporu a spoluprácu v uplynulom roku a prajeme ŠŤASTNÝ A ZDRAVÝ ROK 2021.

            Pozývame Vás na náš online koncert VIANOČNÝ POZDRAV.

             

             

          • DIŠTANČNÁ FORMA VYUČOVANIA ŽIAKOV ZUŠ NAĎALEJ POKRAČUJE

          • Z iniciatívy mesta Spišská Belá uskutočnili školy v týždni od 7. 12. 2020 do 10. 12. 2020 prieskum záujmu rodičov o možný prechod na prezenčné vzdelávanie žiakov druhého stupňa ešte pred Vianocami. Mesto Spišská Belá zriaďuje dve základné školy (spolu 435 žiakov na 2. stupni) aj základnú umeleckú školu a uvedomuje si nevyhnutnosť návratu všetkých žiakov do škôl na bežnú výučbu

                        V prieskume sa školy pýtali rodičov, či majú záujem o nástup svojich detí do školy za stanovených podmienok štátu k 7. 12. 2020: preukázanie negatívneho testu na COVID - 19 žiaka a jedného zákonného zástupcu, ktorý s ním býva v jednej domácnosti.

                        Zo ZUŠ L. Mednyánszkeho o návrat detí (v ZŠ sú v 5. až 9. ročníku alebo na strednej škole) do prezenčného vzdelávania prejavilo záujem 26,9 % rodičov, ktorí deklarovali splnenie podmienky pretestovania.

                        Na porade riaditeľov základných škôl a ZUŠ s primátorom mesta odzneli rôzne stanoviská a postoje rodičov, s ktorými sa vedenia škôl v ostatnom čase stretávajú. Konštatovali, že všetky strany v procese vzdelávania v súčasnej pandemickej dobe – žiaci – učitelia – rodičia - zažívajú náročné záťažové situácie. Nie je ľahké riešiť ich k ideálnej spokojnosti všetkých zúčastnených. Pri vzdelávaní v škole (1. stupeň ZŠ) a cez digitálne technológie (2. stupeň ZŠ) platia rozdielne metodicko-didaktické postupy a organizačné formy deklarované usmerneniami Štátneho pedagogického ústavu a Ministerstva školstva SR. Z tohto dôvodu je pre školy náročné zostaviť rozvrh hodín a zabezpečiť s existujúcim počtom učiteľov obe formy vzdelávania súčasne. Prechod na prezenčné vzdelávanie v tejto situácii  - stúpajúca krivka epidémie, krátko pred Vianocami, často sa meniace pravidlá fungovania spoločnosti  a nízky záujem rodičov o návrat žiakov 2. stupňa do škôl v meste -  nepovažujú riaditelia za reálny aj vzhľadom na nedostatok mobilných odberových miest na bezplatné antigénové testovanie.

                                    Mesto Spišská Belá, na základe prieskumu záujmu u rodičov o návrat ich detí na prezenčné vzdelávania od 14. 12. 2020 a po porade s riaditeľmi ZŠ J. M. Petzvala, ZŠ M. R. Štefánika a ZUŠ L. Mednyánszkeho rozhodlo, že do Vianoc  nebude meniť doterajší spôsob vyučovania žiakov 2. stupňa v školách vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti.

                        V prípade aktualizácie rozhodnutia ministra školstva, Úradu verejného zdravotníctva a zmeny podmienok návratu žiakov 2. stupňa do školských lavíc budú obe naše základné školy  i ZUŠ L. Mednyánszkeho rodičov i žiakov informovať o ďalšom postupe.

                        Primátor mesta súčasne oznámil, že od pondelka 14. 12. 2020 po schválení RÚVZ začne pred mestským úradom v pracovných dňoch až do 14. januára 2021 fungovať sľúbené mobilné odberové miesto pre našich obyvateľov a záujemcov o bezplatné testovanie na COVID - 19 z okolia. Časy odberov budú v spomínanom termíne od 10:00 do 17:00 hodiny. V prípade potreby jeho bezplatné služby môže využiť každý záujemca o pretestovanie (dobrovoľne) – aj rodičia a žiaci našich škôl. Počas Vianoc – 24. 12. a 25.12. 2020  a na Nový rok 1. 1. 2021 nebude odberové miesto v prevádzke.. Na Silvestra však bude odberné miesto pred Mestským úradom v Spišskej Belej testovať.

            ĎAKUJEME RODIČOM A ŽIAKOM ZA pochopenie SPOLUPRÁCU

          • Zmena termínu jesenných prázdnin

          • Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu rozhodlo o zmene termínov jesenných prázdnin v školskom roku 2020/2021, ktoré sa uskutočnia vo všetkých školách v termínoch 30. októbra a 2., 6. a 9. novembra 2020.

          • ZMENA VYUČOVANIA

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            na základe Rozhodnutia MŠVVaŠ SR č. 2020/17294:1-A1810 zo dňa 23.10.2020 s účinnosťou od 26.10.2020 prechádza ZUŠ na dištančnú formu vyučovania vo všetkých odboroch. Online vyučovanie bude zabezpečené podľa rozvrhu dohodnutého s triednym učiteľom.

            Prosíme žiakov a rodičov aby komunikovali a spolupracovali s triednymi učiteľmi.

            Veríme, že aj toto náročné obdobie spolu zvládneme.

            Riaditeľstvo ZUŠ

          • Zmeny v skupinovom vyučovaní

          • Vážení rodičia, milí žiaci!

            Na základe Rozhodnutia ministra školstva SR č. 2020/17294:1-A1810 zo dňa 11. 10. 2020  sa s účinnosťou od pondelka 12.10.2020 do odvolania prerušuje skupinové vyučovanie v základných umeleckých školách.

            Výtvarný a tanečný odbor prechádzajú na dištančnú formu vzdelávania, viac informácií Vám poskytnú triedni učitelia.

            Individuálne vyučovanie v hudobnom odbore bude prebiehať naďalej podľa platného rozvrhu. Predmety ako hudobná náuka, hra v orchestri a zborový spev prejdú tiež na dištančnú formu. 

            Podrobnejšie informácie o organizácii vyučovania v jednotlivých skupinových predmetoch Vám poskytnú po ich spracovaní v čo najkratšom čase triedni učitelia.

            Ďakujeme a veríme, že túto náročnú situáciu spolu opäť zvládneme.

          • VOĽBY DO RADY ŠKOLY

          • Vážení rodičia,

            riaditeľka ZUŠ a OZ pri ZUŠ Vás pozýva na  voľby zástupcov z rady rodičovd do rady školy, ktoré sa uskutočnia v piatok 9. októbra 2020 od 15:30 do 17:30 hod. v koncertnej sále ZUŠ v Spišskej Belej.  Prosíme Vás, ak je to možné,  aby ste prichádzali cez zadný vchod  ZUŠ a doniesli si vlastné pero. Pri vstupe do koncertnej sály si prevezmite hlasovací lístok, na ktorom zakrúžkujte maximálne 4 mená a vhoďte ho do pripravenej hlasovacej urny. Zapíšte sa aj do prezenčnej listiny.  Prosíme o dodržanie hygienických opatrení.

          • POZOR, ZMENA TERMÍNU RODIČOVSKÉHO ZDRUŽENIA!!!

          • STRETNUTIE RODIČOV SA PREKLADÁ NA 30.9.2020 O 16:00 HOD. V KONCERTNEJ SÁLE ZUŠ.

            Dôrazne prosíme rodičov aby vzhľadom na epidemiologickú situáciu dodržiavali hygienické nariadenia  (dezinfekcia rúk, odstupy a rúško) a priniesli si vlastné pero. Vaša účasť je  potrebná z dôvodu volieb do rady školy a občianskeho združenia.

            Za pochopenie ďakujeme.

          • Oznam

          • Milí rodičia!


            Riaditeľka ZUŠ a správna rada OZ pri ZUŠ Spišská Belá Vás pozýva na rodičovské združenie, ktoré sa uskutoční dňa 2. 10. 2020 o 16,00 hod. v koncertnej sále ZUŠ


            OBČIANSKE ZDRUŽENIE PRI ZUŠ SPIŚSKÁ BELÁ


            Aby sme mohli pre našu ZUŠ získať 2 % z dani z príjmov, bolo v roku 2004 založené OZ pri ZUŠ Spišská Belá. OZ má pracovať na základe STANOV OZ.

            V zmysle Stanov OZ orgánmi OZ sú:

            1. členská schôdza delegátov- tvoria ju určení rodičia (zástupcovia tried, odborov)

            2. správna rada – výkonný orgán OZ, za svoju činnosť zodpovedá členskej schôdzi. Má 5 členov, volia ju delegáti na členskej schôdzi, z toho 1 člen je stálym členom a je delegovaný vedením ZUŠ. Funkčné obdobie je trojročné. Správna rada si volí spomedzi seba predsedu, ďalej si určí hospodára OZ.  Správna rada riadi činnosť OZ. Má zasadať  2x do roka.

            3. revízna komisia – kontrolným orgánom OZ, má troch členov, volia ich delegáti na členskej schôdzi, funkčné obdobie 3-ročné, zo svojho stredu si volia predsedu.


            Keďže v orgánoch OZ bolo viacero rodičov, ktorých deti už ukončili štúdium na ZUŠ, je potrebné doplniť nových členov. Prosíme Vás, ktorí by ste mali záujem byť členom-delegátom, alebo máte tip na rodičov, ktorí by boli ochotní byť členom OZ, aby ste nám dali vedieť

            do 30. 9. 2020, aby sme mohli zabezpečiť ďalšie kroky a OZ mohlo fungovať a mohli sa zabezpečiť všetky podklady k 2 % (bolo to potrebné pripraviť ku koncu novembra – notár, potvrdenia zo SP, banky...)


            RADA ŠKOLY


            Rada školy (ďalej len RŠ) je iniciatívnym a poradným samosprávnym orgánom, ktorý vyjadruje a presadzuje verejné záujmy a záujmy žiakov, rodičov, pedagogických zamestnancov a ostatných zamestnancov školy v oblasti výchovy a vzdelávania. Plní tiež funkciu verejnej kontroly práce vedúcich zamestnancov tejto školy z pohľadu školskej problematiky.

            RŠ sa vyjadruje ku všetkým závažným skutočnostiam, ktoré sa vzťahujú k práci školy.

            RŠ okrem iného uskutočňuje výberové konanie  na vymenovanie riaditeľa školy, navrhuje na základe výberového konania kandidáta na vymenovanie do funkcie riaditeľa školy, vyjadruje sa ku koncepčným zámerom rozvoja školy a pod. RŠ má 11 členov (2 zvolení zástupcovia pedagogických  zamestnancov, 1 zástupca nepedagogických zamestnancov,

            4 zástupcovia rodičov, 4 delegovaní zástupcovia zriaďovateľa). Funkčné obdobie RŠ je štvorročné. RŠ zasadá podľa potreby, najmenej 3x do roka.


            Prosíme záujemcov o kandidatúru, aby si z internetovej stránky školy vytlačili súhlas s kandidatúrou a doručili do ZUŠ (sekretariát, prípadne vhodiť do schránky ZUŠ). Súhlas si môžete vyzdvihnúť aj na sekretariáte ZUŠ.


            Voľby do RŠ sa môžu uskutočniť, ak je prítomná nadpolovičná väčšina oprávnených voličov (rodičov). Ak sa nezíde nadpolovičná väčšina voličov, riaditeľ vyhlási opakovanú voľbu, pričom sa pri opakovaných voľbách podmienka účasti nadpolovičnej väčšiny nevyžaduje.

            Voľby zástupcov rodičov do RŠ sa uskutočnia  2. 10. 2020 o 16,00 hod. v koncertnej sále ZUŠ.


            Ďakujeme za spoluprácu!


            RS-Suhlas_s_kandidaturou.docx

          • Oznam

          • Rozhodnutia o prijatí (neprijatí) žiaka, ktorý sa zúčastnil talentových skúšok si môže zákonný zástupca prevziať v riaditeľni 27.8.2020 od 9.00 do 15:30 hod.

          • Nástup žiakov do školy

          • Vážení rodičia, milí žiaci

            oznamujeme Vám, že zápis žiakov do ZUŠ bude prebiehať 02.09.2020 v čase od 9:00 do 13:30hod. v triedach Vašich  triednych učiteľov.

            Žiadame rodičov a  žiakov, aby na zápis doniesli podpísaný dotazník a vyhlásenie, ktoré je rovnaké ako v ZŠ a SŠ.

            Dotazník:zdravotny_dotaznik.docx

            Vyhlásenie rodiča:vyhlasenie_zakonneho_zastupcu.docx

            Tlačivá budú k dispozícii aj v tlačenej forme v budove školy v ďňoch 26.8. a 27.8.2020 v čase od 8:00 do 15:00 hod.

            Žiadame, aby na zápis prišli iba žiaci, ktorí neprejavujú príznaky choroby COVID-19.

            Vstup žiaka do budovy je možný v sprievode maximálne jednej dospelej osoby a to iba cez hlavný vchod.

            Vstup do budovy je možný iba s rúškom. Pri vstupe je zabezpečená dezinfekcia rúk.

            Pri vstupe do budovy bude zabezpečená služba, ktorá bude koordinovať množstvo prichádzajúcich osôb podľa usmernení ÚVZ SR a ministerstva školstva.

            Podmienky vstupu do školy:

            podmienky_vstupu_do_skoly(1).docx​​​​​​​


            Tešíme sa na Vás!

          • Prijímacie talentové skúšky

          •  

             

             

             

             

             

             

             

             

             

             

             

            Základná umelecká škola Ladislava Mednyánszkeho, 

            Zimná 12, 059 01 Spišská Belá

            Riaditeľka Základnej umeleckej školy (ďalej len ZUŠ), Zimná 12, 059 01 Spišská Belá v súlade s § 5 ods. 2 a 3 vyhlášky č. 324/2008 Z.z. o základnej umeleckej škole v znení vyhlášky č. 245/2011 Z.z. 

            vyhlasuje prijímacie skúšky

            do hudobného, výtvarného  a tanečného odboru

            základnej umeleckej školy na školský rok 2020/2021. 

             

            Termín konania prijímacích skúšok:  

                                                        24.8.2020   a   25.8.2020 od 13:00 do 16:30 hod.

            Miesto: hudobný a tanečný odbor -  budova ZUŠ, Zimná 12, Spišská Belá

                          výtvarný odbor – budova elok. prac. AT TATRY, Petzvalova 37, Spišská Belá

             

            Prihláška: Zákonný zástupca dieťaťa, ktorý vyplnil el. prihlášku, príde s dieťaťom na talentové skúšky.

            Zákonný zástupca dieťaťa, ktorý el. prihlášku nevyplnil,  vyplní prihlášku počas talentových skúšok na mieste podľa  rodného listu  alebo  zdravotnej kartičky dieťaťa. 

            Podmienky prijatia: Do prípravného štúdia prijíma riaditeľka školy žiakov na základe posúdenia predpokladov na štúdium vo zvolenom umeleckom odbore. Po skončení prípravného štúdia nevzniká žiakovi nárok na prijatie do základného štúdia.   

            Hudobný odbor: spev ľudovej alebo umelej piesne, zopakovanie vytlieskaného rytmu, intonácia zahraného tónu, rozoznávanie výšky tónov. 

            Výtvarný odbor: predloženie minimálne jednej vlastnej výtvarnej práce dieťaťa.  

            Tanečný odbor: zopakovanie vytlieskaného rytmu, spev ľudovej alebo umelej piesne. 

             

            Štúdium je rozdelené na: 

            • Prípravné štúdium – jednoročné (pre žiakov 1. ročníka základnej školy)
            • Prípravné štúdium – dvojročné (pre deti materských škôl od 5 rokov)
            • Základné štúdium na I. stupni hudobného a tanečného odboru trvá 8 rokov a delí sa na primárny stupeň (4 roky) a nižší sekundárny stupeň (4 roky)
            • Základné štúdium na I. stupni výtvarného  odboru trvá 9 rokov a delí sa na primárny stupeň (4 roky) a nižší sekundárny stupeň (5 rokov)
            • Základné štúdium na II. stupni trvá 4 roky
            • Štúdium pre dospelých trvá 4 roky

             

            Hudobný odbor – študijné zameranie hra na hudobnom nástroji

            – hra na cimbale, hra na klavíri, hra na akordeóne, hra na keyboarde, hra na gitare, hra na husliach, hra na zobcovej flaute, hra na priečnej flaute, hra na klarinete, hra na saxofóne, sólový spev.  

             

          • Prijímacie skúšky

          • Základná umelecká škola Ladislava Mednyánszkeho, 

            Zimná 12, 059 01 Spišská Belá

            Riaditeľka Základnej umeleckej školy (ďalej len ZUŠ), Zimná 12, 059 01 Spišská Belá v súlade s § 5 ods. 2 a 3 vyhlášky č. 324/2008 Z.z. o základnej umeleckej škole v znení vyhlášky č. 245/2011 Z.z. 

            vyhlasuje prijímacie skúšky

            do hudobného, výtvarného  a tanečného odboru

            základnej umeleckej školy na školský rok 2020/2021. 

             

            Termíny konania prijímacích skúšok:    23.6.2020   a   24.6.2020 od 13:00 do 16:30 hod.

                                                                               24.8.2020   a   25.8.2020 od 13:00 do 16:30 hod.

            Miesto: hudobný a tanečný odbor -  budova ZUŠ, Zimná 12, Spišská Belá

                          výtvarný odbor – budova elok. prac. AT TATRY, Petzvalova 37, Spišská Belá

             

            Prihláška: Zákonný zástupca dieťaťa, ktorý vyplnil el. prihlášku, príde s dieťaťom na talentové skúšky.

            Zákonný zástupca dieťaťa, ktorý el. prihlášku nevyplnil,  vyplní prihlášku počas talentových skúšok na mieste podľa  rodného listu  alebo  zdravotnej kartičky dieťaťa. 

            Podmienky prijatia: Do prípravného štúdia prijíma riaditeľka školy žiakov na základe posúdenia predpokladov na štúdium vo zvolenom umeleckom odbore. Po skončení prípravného štúdia nevzniká žiakovi nárok na prijatie do základného štúdia.   

            Hudobný odbor: spev ľudovej alebo umelej piesne, zopakovanie vytlieskaného rytmu, intonácia zahraného tónu, rozoznávanie výšky tónov. 

            Výtvarný odbor: predloženie minimálne jednej vlastnej výtvarnej práce dieťaťa.  

            Tanečný odbor: zopakovanie vytlieskaného rytmu, spev ľudovej alebo umelej piesne. 

             

            Štúdium je rozdelené na: 

            • Prípravné štúdium – jednoročné (pre žiakov 1. ročníka základnej školy)
            • Prípravné štúdium – dvojročné (pre deti materských škôl od 5 rokov)
            • Základné štúdium na I. stupni hudobného a tanečného odboru trvá 8 rokov a delí sa na primárny stupeň (4 roky) a nižší sekundárny stupeň (4 roky)
            • Základné štúdium na I. stupni výtvarného  odboru trvá 9 rokov a delí sa na primárny stupeň (4 roky) a nižší sekundárny stupeň (5 rokov)
            • Základné štúdium na II. stupni trvá 4 roky
            • Štúdium pre dospelých trvá 4 roky

             

            Hudobný odbor – študijné zameranie hra na hudobnom nástroji

            – hra na cimbale, hra na klavíri, hra na akordeóne, hra na keyboarde, hra na gitare, hra na husliach, hra na zobcovej flaute, hra na priečnej flaute, hra na klarinete, hra na saxofóne, sólový spev.  

          • Videokoncert

          • Vážení rodičia, milí žiaci a kamaráti,

            srdečne Vás pozývame na koncert, ktorý je prezentovaný cez YouTube ZUŠ Ladislava Mednyánszkeho.

            ​​​​​​​Prajeme príjemný umelecký zážitok.
          • Od 01.06. sa vyučovanie v našej ZUŠ neobnovuje

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            po dohode so  zriaďovateľom, mestom Spišská Belá, Vám oznamujeme, že od 01.06.2020 sa v Základnej umeleckej škole Ladislava Mednyánszkeho  vyučovanie neobnovuje z technických a prevádzkových dôvodov.

            Vyučovací proces bude naďalej prebiehať dištančnou formou podľa zaužívaného online režimu do konca školského roka 2019/2020.

            Informácie ohľadom odovzdávania vysvedčení Vám včas oznámi  triedny učiteľ žiaka.